пʼятницю, 6 листопада 2020 р.

Інфо – тест «Єднаємось рідним словом!»

Наша мова – це той  дар, з якого ми виростаємо, яким живемо й завдяки якому маємо велике право та гордість називатися українським народом.

Свято було засновано в листопаді 1997 року. День  української  писемності  та  мови щорічно відзначається 9 листопада в день  пам’яті українського святого Нестора-Літописця.

Він –київський літописець, письменник-агіограф,основоположник давньоруської історіографії, перший історик Київської Русі,мислитель,вчений, чернець Києво-Печерського монастиря.Дослідники вважають,що саме з преподобного Нестора - літописця і починається писемна українська мова. Його перу належать такі відомі роботи: «Повість временних літ», «Житіє святих князів Бориса і Гліба», «Житіє Феодосія Печерського». 

До речі, традиційно цього дня всіх українців запрошують написати Всеукраїнський  диктант  національної  єдності  і перевірити свої знання) Ми теж  обов’язково приєднаємося! І ти не паси  задніх! Підтримай рідну мову! Диктант стартує у понеділок о 9.00. Ми ж пропонуємо як слід потренуватися,щоб диктант писався легко без нервових стопів на вагання;) Пропонуємо пройти цікаві тести на знання української мови. А ну! Хто тут найрозумашний МОВОзнавець?!

1. Тест «Який ви фразеологізм?» пропонує дібрати пояснення до сталих сполучень слів, на зразок «устромити ґнота»,«лизнути скляного Бога» чи «битий жак».Результати допоможуть визначити – ви «стріляний горобець»,який знає ледь не всі фразеологізми чи «пасете задніх» у цій справі;)  

http://archive.chytomo.com/fetysh/test-yakij-vi-frazeologizm

 2. Ще один дууууже прикольний тест «Чи розпізнаєте ви суржик»! Перевірте себе на  вживання суржикових слів та розрізнення їх у потоці мовлення.І хтозна, може, за результатами тесту виявиться,що ви такі круті й легко зможете помірятися силами навіть із мовознавцем Олександром Авраменко;)

https://www.radiosvoboda.org/a/28104263.html

3. Тест «Яка ти українська цитата?» допоможе визначити,на кого ви більше схожі – голосіння баби Палажки,прокльони Івана Вишенського або філософські спостереження Григорія Сковороди. Тож… які рядки з українських народних пісень характеризують вашу закоханість,чий портрет ви повісили б  на стіну та який орнамент прикрашає вашу вишиванку?https://www.playbuzz.com/anhelinal10/11-7-2016-6-03-15-pm

4. На завершення ще один тест «Як добре ви знаєте українську мову?»

https://volodymyrets.city/read/blog/50683/test-yak-dobre-vi-znaete-ukrainsku-movu

Ну як,"прокачали" свою українську мову?!Впевнені,диктант напишете легко!Адже ви шануєте і любите рідну мову,піклуєтеся про неї,захищаєте,постійно розкриваєте для себе її велич й могутню силу!

Тож  збережімо  її  в  усій  чудовій  красі  для  себе  й  наступних  поколінь!


Наші  BOOKтренери завжди напоготові! 




 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар