четвер, 6 серпня 2020 р.

Парад книжкових симпатій «Чаклунство книжкового літа!»


 На календарі серпень, а це майже ще цілий місяць цікавого дозвілля. Зробити його більш змістовним допоможуть книги і бібліотека.  У нас ви можете поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових письменників, відкрити нових героїв, пізнати нові світи.            

 

Наші найактивніші читайлики: Притуляк Віталій, Пентюк Максим, Баранова Віра, Бєсєдін Кіріл, Костенко Антон, Лисак Андрій, Сидоренко Даша, Студницький Володимир, Якименко Яна, Янчук Катя))). 

 Ні для кого не буде секретом, що для того, щоб завжди залишатись цікавою людиною та розумним співрозмовником для всіх, треба читати, читати і ще раз читати. При чому читати вдумливо та регулярно!

Аргументи на користь читання:

1. Книги розважають і захоплюють. Вони можуть спонукати нас сміятися і плакати. Вони втішають і відкривають нові можливості.

2. Книги розвивають і збагачують нашу мову.

3. Книги живлять уяву і вчать мислити образами.


4. Книги ставлять нові й цікаві питання, які спонукають нас міркувати.

5. Книги розвивають мислення. Вони є джерелом понять і нових ідей. Вони розширюють наш світогляд і наш світ.

6. Книги дають знання про інші країни, те, як у них живуть інші люди, про природу, технології, історію і все під сонцем, що тільки може нас зацікавити.

7. Книги розвивають здатність співпереживати. Вони дають можливість поставити себе на місце когось іншого і зрозуміти його відчуття.

8. Книги дають нагоду замислитися, що таке “правильно” і “не правильно”, “добре” і “погано”.

9. Книги можуть пояснити реальність і допомогти нам зрозуміти, як усе у світі пов’язане одне з одним.

10. Книги доводять, що не завжди існує лиш одна відповідь на питання, і що на більшість речей можна поглянути з різних точок зору.

11. Книги допомагають зрозуміти себе. Вони зміцнюють впевненість у собі тим, що доводять: інші думають і відчувають так само, як і ми.

12. Водночас книги допомагають усвідомити, що ми всі різні. Читання творів, написаних у різні епохи, у різних культурах виховують терпимість і допомагають здолати упередження.

13. Книги складають компанію, коли ми почуваємося самотніми. Їх легко носити з собою і можна читати будь-де. Їх також можна безплатно взяти у бібліотеці.

14. Книги є частиною культурного надбання. Вони дають нам спільний читацький досвід і систему координат.

15. Хорошу дитячу книгу можна читати вголос так, що нею насолоджуватимуться і малі, і дорослі. Тоді вона слугуватиме ланкою між поколіннями.

16. Дитячі книги дають роботу багатьом людям: письменникам, ілюстраторам, редакторам, друкарям, графічним дизайнерам, коректорам, фотографам, бібліотекарям, видавцям…  Дитячі книги збагачують культурне життя. Вони є важливим предметом культурного експорту, який робить нашу країну відомою іншим.

17. Дитяча книга – це наше перше знайомство з нескінченним світом літератури, яке триватиме все життя.

 Читайте, розвивайтеся, мрійте, подорожуйте. А книги допоможуть вам в цьому!

Немає коментарів:

Дописати коментар