неділю, 5 березня 2023 р.

Ювілейний медіа-урок «Казковий світ Наталі Забіли» (до 120-річчя з дня народження).


Цей рік багатий на письменників-ювілярів, особливо дитячих. Одна з них Наталя Забіла (1903 – 1985). Письменниця по праву вважається зачинателькою сучасної української дитячої літератури. Вона уміла просто і невимушено розмовляти з дітьми, зналась на психології  малят, писала зрозуміло і цікаво. Саме тому книжки письменниці й донині читають, знають, люблять. Наталя Забіла подарувала дітям майже двісті книжок. Діти з задоволенням читають її твори: «Хатинка на ялинці», «Про Тарасика й Марисю», «Ясоччина книжка», «Катруся вже велика», «Під  дубом зеленим», «Веснянки», «Про дівчинку Маринку», «Перший крок», «Малим про велике», «Веселі друзі». Наталя Львівна Забіла перший лауреат літературної премії ім. Лесі Українки.

Ми святкували день народження  ювілярки разом з учнями 3-Б класу Уманської міської гімназії №11(класний керівник Мацнєва Н. Л.).

Школярі встигли й загадки повідгадувати, рими у віршиках дібрати, вивчити чистомовки та лічилки, зібрати пазли ,і подивитися мультик «Олівець-малювець».

Всіх, хто бажає прочитати книги Наталі Забіли запрошуємо до нашої бібліотеки за адресою: м.Умань, вул. Європейська, 33. Чекаємо вас з 9.00 до 17.00, крім понеділка та вівторка.


Немає коментарів:

Дописати коментар