четвер, 15 липня 2021 р.

Змагова МУЗтерапія «Від класики до Монатика ;) Ритм тримай та відповідай!»


Змагова МУЗтерапія «Від класики до Монатика ;) Ритм тримай та відповідай!»  сьогодні у нашій бібліотеці об’єднала серця всіх,хто грає,співає або просто не уявляє ні  дня свого життя без музики. Ми переконані на 100 відсотків і навіть більше,що без музики залишатися надовго не можна! Адже музика — це міжнародна мова,що зрозуміла всім! Вона може підбадьорити,підняти настрій,налаштувати на робочий лад,допомогти розслабитися,подумати,вона може все! А люди,які з набору нот створюють справжні музичні шедеври,—і зовсім всемогутні )) Простим слухачам  складно навіть уявити, ЯК ?!?!?! з окремих звуків з’являються мелодії,здатні розтопити навіть найчерствішу душу.Як сказав колись знаменитий Ромен Роллан,«музика, немов  дощ, крапля  за  краплею  просочується  в  серце  і  оживляє  його». І справді, музика навіює спогади та пробуджує почуття. Любов до життя починається саме з музики.

Сьогодні ми дізнались багаААААто цікавого про музику) Наприклад,дивовижно,але музичне мистецтво може мати справді чудотворний вплив. Учені виявили цікаві факти щодо «НЕмузичних» можливостей музики:

*Музика може інколи замінити ліки. В Японії та Китаї навіть випускають диски з несподіваними назвами: «Безсоння»,«Серце»,«Легені»… Від кожної    хвороби–свій «музичний рецепт».

*Найкращим звуковим «лікарем» визнано музику Моцарта.Вона настроює організм на здорову хвилю,знімає втому,заспокоює.

*Українські народні пісні надихали на творчість композиторів різних країн і часів. Наприклад, всесвітньо відомий німецький композитор Людвиг ван Бетховен неодноразово використовував у своїй творчості українські національні мотиви.Серед його творів варіації на тему української народної пісні «Їхав козак за Дунай».

Прикольною і пізнавальною була презентація,підготовлена  нашою постійною читачкою Лізою. Її цікаві факти про музику були реально цікавими! От ви знали,що:

*Слово"музика" прийшло до нас із стародавньої Греції. Музи в грецькій міфології,вони ж дочки Зевса,підтримували мистецтва і науки. Але,як не дивно,серед них не було тієї,яка відповідала б саме за мистецтво звуку.

*Можна написати хорошу музику навіть не знаючи нотної грамоти. Жоден з учасників найуспішнішого британського біт-рок-гурту 20 сторіччя «Бітлз» не знав музичних нот!

*Легендарна пісня «Happy Birthday to You» захищена авторськими правами і приносить власнику цих прав ні мало ні багато 2 мільйони доларів на рік!Ви можете спокійно заспівати її своїм друзям чи родині,але за ширше використання доведеться заплатити.

*Британська армія використовувала пісні Брітні Спірс для того,щоб відлякувати сомалійських піратів. Цікаво,чому?! Адже пісні Брітні зовсім не такі жахливі;)

*Існують квіти-меломани. Рослини зазвичай надають перевагу класиці.Квіти ростуть швидше,якщо вони «прослуховують» музику.

*Уявіть тільки! Музика впливає на стан нашого організму. Наше серце підлаштовується під ритм мелодії,яку ми слухаємо.

*А ще,музика здатна зробити нас щасливішими)Вона викликає активність в тій же частині мозку, яка виробляє «гормон задоволення».

Музика–це круто, це-цікаво,це-корисно!!!

Тому і Змагова МУЗтерапія була реально захоплюючою!

Всі разом ми відгадували загадки про музику та музичні інструменти,вгадували наосліп пісні і співаків,змагалися у конкурсах «Золотий голос бібліотеки – 2021!» та «Улюблені пісні моєї прабабусі». А на останок - ТАНЦЮВАЛИ! Така собі муз – терапія) І для  вушок насолода,і для фігури корисна руханка ;) 

Захід фінішував,розбіглася наша весела бібліотечна компанія з музикою,позитивом в серці та мрією на скору зустріч )Дорогі наші,ми вже сумуємо за вашими посмішками і готуємося до зустрічі знову)

Тож,хай музика не замовкає!

А якщо комусь здається,що він не любить музику або не розуміє її — це означає,що він усього лише не встиг знайти свої улюблений напрям) Не треба боятися відкривати для себе нове і експериментувати зі своїм музичним смаком. Шукайте свою музику і хай співає ваша душа!

 





Немає коментарів:

Дописати коментар