середу, 29 березня 2023 р.

Сучасна українська письменниця, поетеса, художниця, дослідниця і науковець. І це все про одну тендітну на вигляд жінку –

Марину Павленко .

Красива, обдарована  мисткиня - талановита письменниця, художниця й публіцистка, живе та працює в Умані. Зараз Марина Павленко вдало поєднує наукову й викладацьку діяльність із творчістю, керує університетським літературним об’єднанням  імені М. Бажана. Марина Павленко  лауреат всеукраїнських та міжнародних літературних конкурсів, таких як «Гранослов», «Смолоскип», «Коронація слова», «Портал», «Золотий лелека», «Ярославів Вал», «Благовіст». З 1997 року М. Павленко – член Національної спілки письменників України. Марина Павленко каже, що не відокремлює дитячої літератури від «дорослої». Але талант написати цікаву книжку для дітей - дуже особливий. У Марини це реально виходить класно, діти засвідчили! Книги письменниці не ловлять пил на полицях, вони постійно мандрують з читачами) Заохотити дітей читати книжки – задача із зірочкою! Але не для Марини Павленко. Вона з тих українських письменників, чиї твори чарівним чином роблять читання для дітей бажаним. Певно, вона є володаркою особливого рецепта, як саме писати? Або точно володіє таємними знаннями дитячих сердець ? От як до неї приходить та Муза? Де є те чарівне джерело натхнення? Юні поціновувачі творчості письменниці шукали відповіді на ці питання в бібліотеці під час зустрічі з Мариною. Слухали, питали і знову слухали) Дехто навіть цілий список питань мав)

Про себе письменниця каже: «Я «всяка», і часто не дуже добра, але все, що роблю, — все щиро, від душі та з любові. Якесь внутрішнє «підсвічування», «сонячна батарейка» — думаю, щось таке в мені є, і, сподіваюся, цього світла вистачає не тільки на мене, а й на людей навколо». Запевняємо, світла вистачає на всіх нас і це круто!

Кажуть, нація, яка читає – непереможна. Що тут казати) Ця зустріч ще раз підтвердила нашу НЕПЕРЕМОЖНІСТЬ)

Безмежно вдячні чарівній пані Марині за фантастичну зустріч!


Немає коментарів:

Дописати коментар